Ga naar de hoofdinhoud

Blije spinazie eiermuffins

Een blij ei hoort bij het vaderdagontbijt erbij


Yum! Eiermuffins met spinazie. Een feestje én eitje om samen te bakken met de kinderen voor vaderdag. Binnen een handomdraai staan deze blije eiermuffins gevuld met sterke spinazie, doperwtjes en mozzarella op tafel. Dat wordt smullen!

Wat heb je nodig voor 12 muffins?

  • 6 eieren
  • 1 tl paprikapoeder
  • 20g (voorgekookte) doperwtjes
  • 30g spinazie
  • 1 mozzarellabol
  • een scheutje (plantaardige) melk
  • olijfolie

Benodigdheden

  • bakblik voor muffins
  • weegschaal
  • mengkom
  • vork
  • mes
  • snijplank
  • keukenpapier
  • oven

Aan de slag

    1. Neem het recept goed door voordat je samen met je
      kleine bakhulp aan de slag gaat.
    2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    3. Geen voorgekookte erwtjes? Kook ze dan in 3
      minuten gaar.
    4. Laat de kleine keukenhulpjes hun handen wassen
    5. Meng samen de 6 eieren in de mengkom met een
      vork
    6. Voeg samen met je keukenhulpjes een klein scheutje
      melk en een theelepel paprikapoeder toe aan het
      eiermengsel en roer door
    7. Doe wat olijfolie op een keukenpapiertje en vet het
      bakblik in.
    8. Verdeel samen met de keukenhulpjes, de
      mozzarellabol, doperwtjes en spinazie over de
      muffinvormpjes.
    9. Verdeel het eiermengsel vervolgens over de 12
      muffinvormpjes.
    10. Zet de blije eiermuffins voor 25 minuten in de oven.


Let op! Het ei moet volledig gestold zijn, en kan wat inzakken nadat het uit de oven is gehaald, dit hoort.

Allergenen: Dit recept bevat ei en koemelk.


Klaar? Laat de muffins afkoelen en smullen maar!

Deel ze op de socials en vergeet ons niet te taggen. instagram.com/spoony.nl/

Ook leuk om te doen