Ga naar de hoofdinhoud

Fluffy wortel pannenkoeken

Wortel pannenkoeken! Bak ze samen met de groep of je kleine keukenhulp en zorg voor een pannenkoekenfeestje aan tafel!

Ingrediënten voor 12 (kleine) pannenkoekjes  


  • 400 g bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml (plantaardige) melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • Snufje zout
  • 80 g wortel (julienne gesneden)
  • 60 g rozijnen
  • Boter of olijfolie

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Snijplank
  • Mes
  • Rasp
  • 1 lepel
  • 1 soeplepel
  • Garde
  • Mengkom


Voorbereidingen

  1. Neem het recept goed door voordat je samen met je kleine bakhulp aan de slag gaat.
  2. Verzamel alle ingrediënten en benodigdheden en laat je bakhulp zien wat er allemaal in de pannenkoeken gaat. Laat voor de ultieme ervaring je bakhulp wat van de wortelreepjes proeven.
  3. Laat de rozijnen wellen in warm water.


Bereiden

  1. Meng de bloem met de eieren, de melk, het bakpoeder, de kaneel en het snufje zout met een garde in een kom tot een glad beslag.
  2. Snijd de wortelreepjes nog fijner en meng ze samen met de gewelde rozijnen door het beslag.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan met boter of olijfolie op het vuur om de pannenkoekjes in te bakken.
  4. Vul een halve soeplepel met beslag en maak een klein pannenkoekje in het midden van de pan.
  5. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.


Topping tip!

Eet de pannenkoekjes met wat hüttenkäse en honing als topping. Een top topping boordevol eiwitten!

Of versier de wortelpannenkoeken met wortelsliertjes en rozijnen!

Dat wordt smikkelen op #pannenkoekendag! 

Heb je leuke foto’s? deel ze en tag ons: instagram.com/spoony.nl/


Ook leuk om te doen