Veelgestelde vragen

Spoony Algemeen

Wie/wat is Spoony?

Spoony is een food startup met een missie: kinderen met plezier meer, vaker en gevarieerd groenten laten eten. Dat doen we door pure producten, bomvol groenten, te combineren met vrolijke verpakkingen en eetspelletjes.

Wie zit er achter Spoony?

Zo’n 5 jaar geleden ben ik, Phaedra Mensen, gestart met Spoony. Het eerste jaar heb ik besteed aan het ontwikkelen van het Spoony concept en het zeer uitgebreid testen van alle recepten, verpakkingen en spelletjes bij de doelgroep.

Sinds 2022 is Spoony onderdeel van Madaga Spoony kindervoeding. Madaga’s oprichtster Ingrid Keller en Spoony’s oprichtster Phaedra vonden elkaar in hun missie, passie en aanpak. Waar Spoony zich richt op de leeftijd 4 tot 12 jaar, is Madaga hét merk voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar.

Welke projecten organiseert Spoony?

Spoony organiseert educatie- en onderzoeksprojecten met de doelstelling om het voedingspatroon van kinderen te verbeteren en de consumptie van groenten te vergroten. Spoony werkt hierbij samen met krachtige partners vanuit overheid, wetenschap, zorg, de voedingsindustrie en media.

Een voorbeeld is de Gezonde Smikkelweken, waarbij kinderen gedurende de hele zomervakantie met groente aan de slag gaan, op de bso en thuis. Dit grootste groenten inspiratie programma van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door overheidsprogramma Jong Leren Eten en 16 partners, die allen zonder winstoogmerk werken. Onderdeel van het programma is een wetenschappelijk onderzoek onder bso’s, waarbij samengewerkt wordt met het Louis Bolk Instituut.

Wat is het initiatief ‘Spoony’s Gezonde Smikkelweken’?

De Gezonde Smikkelweken is het grootste groenten inspiratie programma voor kinderen in Nederland. Gedurende de hele zomervakantie gaan kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar met groente aan de slag, op de bso en thuis. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door overheidsprogramma Jong Leren Eten en 16 partners, die allen zonder winstoogmerk werken. Onderdeel van het programma is een wetenschappelijk onderzoek onder bso’s, waarbij samengewerkt wordt met het Louis Bolk Instituut.

De activiteiten van de Gezonde Smikkelweken vinden plaats op honderden bso-locaties door het hele land, maar ook bij tienduizenden mensen thuis. Hiermee zorgen we ervoor dat we zoveel mogelijk kinderen, ouders en bso-medewerkers bereiken met inspiratie om meer met gezond en duurzaam eten te doen. Onze challenges zijn korte opdrachten die kinderen alleen of samen met een vriend(in) of familielid uit kunnen voeren. Door de challenges heb je samen lol én leer je over gezonde en duurzame voeding. En helemaal mooi: je kunt er ook heel veel mooie prijzen mee winnen. Klik hier voor meer informatie.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind jullie producten eten?

Spoony is ontwikkeld voor de basisschoolleeftijd (4 – 12 jaar), maar zodra kinderen met de pot mee mogen eten (vanaf ongeveer een jaar) kun je de meeste producten geven. Ze zijn allemaal puur, met verminderd zout en geen toegevoegd suiker. De spelletjes zullen alleen nog wat te ingewikkeld zijn voor je kleintje.

Hoe kan ik jullie het beste bereiken?

Op onze contactpagina vind je verschillende opties om ons te bereiken.

Hebben jullie ook een nieuwsbrief?

Ja. Maandelijks brengen we onze nieuwsbrieflezers op de hoogte van de leukste Spoony nieuwtjes, producten, reviews en cuties van de maand. Ben je nog niet geabonneerd? Meld je hier dan snel aan voor de nieuwsbrief.

Spoony’s producten

Welke producten verkopen jullie?

Spoony stopt met voetbalbroodjes, Slurp soep en Dippies

Het één stoppen betekent meer focus en energie voor het ander! We gaan ons samen met Madaga richten op groei in de kinderopvang! Spoony is ontstaan vanuit de missie om van groente eten een feestje te maken. Een gezond voedingspatroon met groente in de hoofdrol! Vorig jaar (november ’22) hebben we onze krachten gebundeld met Madaga, een merk met dezelfde missie. Samen zijn we ijzersterk in het aanbieden van gezonde en verse kindervoeding én food.taiment op de kinderopvang; Madaga op het kinderdagverblijf (0-4 jaar) en Spoony op de buitenschoolse opvang (4-12 jaar). Om vanuit onze kracht samen verder te groeien en nog meer impact te maken, moeten we keuzes maken. En dat betekent voor nu dat we stoppen met de verkoop van onze Voetbalbroodjes, Slurp Soep en Dippies (Dippies nog enkel te bestellen voor bso).

Werken/samenwerken met Spoony

Staan jullie open voor samenwerkingen?

Jazeker! Zolang wij hier ruimte voor hebben én Spoony goed matcht bij je blog/website/account/tijdschrift/bedrijf, mag je mailen naar meespelen@spoony.nl 

Zoeken jullie nieuwe medewerkers?

Wanneer wij op zoek zijn naar nieuwe stagiaires of medewerkers doen wij een oproep op onze Instagram en Facebook. Of via de instagram en Facebook van Madaga