FAQ

Spoony Algemeen

Wie/wat is Spoony?

Spoony is een food startup met een missie: kinderen met plezier meer, vaker en gevarieerd groenten laten eten. Dat doen we door pure producten, bomvol groenten, te combineren met vrolijke verpakkingen en eetspelletjes.

Wie zit er achter Spoony?

Zo’n 4 jaar geleden ben ik, Phaedra Mensen, gestart met Spoony. Het eerste jaar heb ik besteed aan het ontwikkelen van het Spoony concept en het zeer uitgebreid testen van alle recepten, verpakkingen en spelletjes bij de doelgroep. Nu, zo’n drie jaar verder, werk ik met een klein en enthousiast team.

Waar worden jullie producten verkocht?

Onze Voetbalbroodjes, Slurp Soep, Kindersoep wortel, Kindersoep tomaat/paprika én Dippies worden verkocht bij online supermarkt(app) Crisp. Klik hier voor €10,- korting op je eerste bestelling en een zak gratis Voetbalbroodjes. De glutenvrije Spelletjes Pasta koop je bij Jumbo.com en bij diverse filialen door het hele land.  De Spelletjes Box en een aantal toffe Spoony goodies verkopen wij in onze eigen webshop. Naast verkoop aan consumenten verkopen we ook aan buitenschoolse opvang en werken we samen met diverse diëtistenpraktijken.

Wat maakt Spoony zo gezond?

We hebben producten ontwikkeld die allemaal voor een groot deel uit groenten bestaan (minimaal 25% en sommige tot wel 92%). Wij houden het zoutpercentage laag, voegen geen geraffineerde suikers, ingedikt fruitsap, conserveermiddelen of kleurstof toe en gebruiken geen palmvet of rare e-nummers. Ook zijn alle producten vegan of vegetarisch en is een deel biologisch.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind jullie producten eten?

Spoony is ontwikkeld voor de basisschoolleeftijd (4 – 12 jaar), maar zodra kinderen met de pot mee mogen eten (vanaf ongeveer een jaar) kun je de meeste producten geven. Ze zijn allemaal puur, met verminderd zout en geen toegevoegd suiker. De spelletjes zullen alleen nog wat te ingewikkeld zijn voor je kleintje.

Ik wil Spoony producten verkopen, staan jullie hier voor open?

Jazeker! We zijn hard bezig om op veel meer verkooppunten beschikbaar te zijn. Heb je interesse? Mail dan even naar meespelen@spoony.nl!

Hoe kan ik jullie het beste bereiken?

Op onze contactpagina vind je verschillende opties om ons te bereiken.

Hebben jullie ook een nieuwsbrief?

Ja. Maandelijks brengen we onze nieuwsbrieflezers op de hoogte van de leukste Spoony nieuwtjes, producten, reviews en cuties van de maand. Ben je nog niet geabonneerd? Meld je hier dan snel aan voor de nieuwsbrief.

Spoony’s producten

Welke producten verkopen jullie?

Slurp Soep – Onze soep ‘to go’ met wel 150 gram groenten! In een vrolijk, recyclebaar zakje dat je in een handomdraai warm maakt in de magnetron of heet water. Nu verkrijgbaar bij Crisp

Dippies – Knapperige dipstokjes met 25% biet en volkorenmeel. Heerlijk bij de soep, een groentendip of om zo op te knabbelen. Het hengelspel op de verpakking maakt dippen een feestje! Nu verkrijgbaar bij Crisp

Spelletjes Pasta – Biologische pasta van 100% linzen; in sport vorm met BINGO-spel, nu verkrijgbaar in de webshop van de Jumbo

Voetbalbroodjes – Broodjes in voetbalvorm met maar liefst 43% wortel! Je proeft het niet, dus beleg het als een ‘gewoon’ broodje, maar scoor stiekem een flinke portie groenten! Nu verkrijgbaar bij Crisp

Kindersoep wortel en tomaat/paprika – 500ml superlekkere kant-en-klare soep, bomvol groenten en met minder zout. In de smaken wortel en tomaat/paprika. Nu verkrijgbaar bij Crisp

Spelletjes Box – onze vrolijke box zorgt ervoor dat kinderen spelenderwijs op groenten ontdekkingstocht gaan. In de box zitten 7 Spoony spelletjes – dat zijn eetbevorderende spelletjes met opdrachten die ervoor zorgen dat je kind vrolijk happen neemt.

De volgende Spoony producten zijn – vooralsnog – enkel te koop voor BSO’s en diëtistenpraktijken.

Bietenpizza’s – Een doe-het-zelf pakket om kids zelf groente snacks te laten maken.

Wortel Kwark bolletjes – Een doe-het-zelf pakket om kids te laten bakken met groenten.

Kabouterpizza’s – Een doe-het-zelf pakket om kids zelf gezonde pizzaatjes te laten maken.

Black Bean brownies – Een doe-het-zelf pakket voor de echte mini banketbakkertjes. 

Spelletjes Soep – Pure soep bomvol verse worteltjes of tomaat/paprika en vrolijk bordspel.

1 liter soep – Grote 1 liter zakken bomvol verse soep voor kindjes op de BSO.

Zijn jullie producten ook in de supermarkt te krijgen?

Ja! Althans: een deel van onze producten. Onze Voetbalbroodjes, Dippies, Slurp Soep, Kindersoep wortel en Kindersoep tomaat/paprika zijn verkrijgbaar bij online supermarkt(app) Crisp. Onze Spelletjes Pasta vind je bij Jumbo.com en in deze 50 filialen. Heb je interesse om Spoony onze producten te verkopen? Leuk! Mail dan even naar meespelen@spoony.nl.

Zijn jullie producten biologisch?

De Spelletjes Pasta zijn biologisch gecertificeerd (SKAL keurmerk). Al onze andere producten zijn niet biologisch, maar wel puur, zonder toegevoegde suikers, E-nummers, conserveermiddelen of slechte vetten (zoals palmvet). Ook werken wij uitsluitend met de hoogste kwaliteit groenten.

Welke producten zijn veganistisch of vegetarisch?

Alle Spoony producten zijn vegan. Uitzondering hierop zijn de doe-het-zelf pakketten – die zijn wél 100% vegetarisch maar bevatten wel zuivel en/of eieren.

Welke producten zijn glutenvrij?

De Spelletjes Pasta en de doe-het-zelf pakketten Kabouterpizza en Black Bean Brownies zijn glutenvrij alhoewel de laatste wel sporen kan bevatten. De soepen bevatten geen gluten, maar worden in een keuken gemaakt waar wel gluten verwerkt worden, dus daarbij kunnen we het niet 100% garanderen.

Waar vind ik de ingrediënten en voedingswaarden van de producten?

Op elke productpagina op de website vind je onderaan de tekst een linkje naar een PDF. Zoals deze van de Spelletjes Pasta. Uiteraard kun je ons ook persoonlijk een berichtje sturen met mogelijke vragen. Dit kan naar meespelen@spoony.nl

Zijn er houdbaarheidsmiddelen toegevoegd aan de producten?

Nee, onze producten zijn zo puur mogelijk. We passen bij onze verse producten slimme technieken als ‘hotfill’ toe (heet afvullen), zodat we toch enige houdbaarheid hebben. Maar wij kiezen altijd voor smaak en voedingsstoffen boven houdbaarheid.

Gaan jullie nog meer Spoony producten ontwikkelen?

Ja, daar zijn we volop mee bezig! Houd onze socials dus goed in de gaten! Heb je zelf een geweldig idee? Mailen mag altijd naar meespelen@spoony.nl

Voor wie is de Spelletjes Box?

Onze Spelletjes Box is voor kritische eters, kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben om nieuwe smaken te proeven of gewoon mensen die wat extra vrolijkheid aan tafel willen én lekkere verrassende groenten gerechten. Je leest hier meer over onze succesvolle pilot met kinder- artsen en diëtisten.

We bezorgen aan diëtisten en privé personen. Bezorging is binnen 5 werkdagen en kost €6,95,- en vanaf €60,- is deze gratis.

Helpt de Spelletjes Box ook voor kinderen met ARFID?

Onze Spelletjes Box is met name bedoeld is voor kids die het leuk vinden om in de keuken aan de slag te gaan en wel durven te eten. Voor kinderen die nog geholpen moeten worden met ruiken, vasthouden en likken van groenten zijn de spellen en recepten te moeilijk.

Werken/samenwerken met Spoony

Staan jullie open voor samenwerkingen?

Jazeker! Zolang wij hier ruimte voor hebben én Spoony goed matcht bij je blog/website/account/tijdschrift/bedrijf, mag je mailen naar lotte@spoony.nl

Zoeken jullie nieuwe medewerkers?

Wanneer wij op zoek zijn naar nieuwe stagiaires of medewerkers doen wij een oproep op onze Instagram en Facebook