Over ons

Phaedra Mensen is oprichtster van Spoony. Ze heeft een achtergrond in marketing en innovatie en is moeder van drie dochters. 

“Bizar toch…koekjes, repen, snoep – het wordt allemaal super aantrekkelijk gemaakt voor onze kinderen. Groenten blijft meestal gewoon groenten, terwijl we weten hoe belangrijk en gezond het is. Ruim 85% van de kinderen krijgt er ook nog eens véél te weinig van binnen. Met mijn eigen kinderen loop ik er ook vaak tegenaan: lekkere, leuke en gemakkelijke producten waar ik mijn kinderen écht blij mee maak zijn meestal niet zo gezond. Dat moet anders! Met Spoony maken we van groenten eten een feestje. Met lekkere producten, bomvol groenten én een helehoop plezier!

Kirsten Ellermeijer is grafisch ontwerper en maakt allerlei vrolijke Spoony creaties.

“Ik was vroeger zelf een hele slechte eter. De meeste groenten ging er sowieso niet in en heel veel andere gezonde dingen vond ik niet lekker. Inmiddels is dat gelukkig wel anders, maar daardoor besef ik wel hoe fijn het is als je op jonge leeftijd op een positieve manier gestimuleerd wordt. Ik werk daar graag aan mee!”

Sara Monnik is operationeel manager bij Spoony en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt.  

“Mijn moeder kan ontzettend lekker koken. Van jongs af aan zijn mijn smaakpapillen dan ook altijd uitgedaagd en ontwikkeld waardoor ik nu (bijna) alles lust. Pas op latere leeftijd kwam ik erachter dat niet elk kind dat voorrecht heeft. Het belang van het eten van groenten weten we inmiddels allemaal, maar dat het ook leuk kan zijn… Díe boodschap verspreiden wij graag!

Nederland een stukje gezonder maken, dat is waar ik voor sta. Want zeg nou zelf, we willen allemaal een gezond leven leiden, toch? Laten we samen onze (bonus)kinderen, neefjes en nichtjes hiermee helpen. Jong geleerd is oud gedaan en verschillende smaken kan je leren!”

Spoony

Hoi! Ik ben Spoony. Ik ben dol op spelletjes spelen. Ze zeggen dat ik een tikkeltje ondeugend ben, maar dan houd ik gewoon mijn lange lepeloren dicht. Sylvia van Ommen heeft mij bedacht en ze laat mij allerlei coole dingen doen, samen met de andere Spoony’s: oxboarden, op m’n heelys rijden en heel veel spelletjes spelen met smikkelende kinderen. Helemaal chill: de soep waar ik op sta heeft ook nog eens mijn naam gekregen!

Spoonies netwerk

Spoony heeft inmiddels een helehoop speelkameraadjes. Allerlei gedreven, gepassioneerde mensen die uitblinken in onder andere koken, design of verpakkingen. En natuurlijk ons Spoony test team in samenwerking met BSO les Petits. Deze enthousiaste groep lekkerbekken in de leeftijd 4 tot 9 jaar test alle soepen en spelletjes en alleen met heel veel blije koppies gaan we door!

Lees meer over ons test team

“Mag ik nou beginnen, die van mij ziet er heel leuk uit!”

(Kate, 5 jaar)

Over ons

Phaedra Mensen is oprichtster van Spoony. Ze heeft een achtergrond in marketing en innovatie en is moeder van drie dochters.

“Bizar toch…koekjes, reepjes, snoepjes – het wordt allemaal super aantrekkelijk gemaakt voor onze kinderen. Groenten blijft meestal gewoon groenten, terwijl we weten hoe belangrijk en gezond het is én ruim 85% van de kinderen er véél te weinig van binnen krijgt. Met mijn eigen kinderen loop ik er ook vaak tegenaan: lekkere, leuke en gemakkelijke producten waar ik mijn kinderen écht blij mee maak zijn meestal niet zo gezond. Dat moet anders! Met Spoony maken we van groenten eten een feestje. Met lekkere producten, bomvol groenten én een helehoop plezier!

Mick Ras is 4e jaars student Journalistiek en zorgt voor vrolijke content op onze social kanalen.

“Tijdens mijn studie journalistiek heb ik mij verdiept in social media en content voor kinderen. Tegenwoordig lust ik (bijna) alles maar vroeger hebben mijn ouders heel wat trucs moeten uithalen om mij champignons en courgette te laten eten. Spoony speelt perfect in op het ‘groenteprobleem’, door kinderen op een leuke manier te stimuleren groenten te léren eten. Ik word blij van alle enthousiaste reacties en Spoony kids op social media. Ben je ook benieuwd? Volg ons dan even, dan blijf je meteen op de hoogte van onze nieuwste producten en hoef je geen actie meer te missen!”

Kirsten Ellermeijer volgt de opleiding Grafische Vormgeving aan het Grafisch Lyceum Utrecht en maakt allerlei vrolijke Spoony creaties.

“Ik was vroeger zelf een hele slechte eter. De meeste groenten ging er sowieso niet in en heel veel andere gezonde dingen vond ik niet lekker. Inmiddels is dat gelukkig wel anders, maar daardoor besef ik wel hoe fijn het is als je op jonge leeftijd op een positieve manier gestimuleerd wordt. Ik vind het tof om daaraan mee te kunnen werken!”

Calvin Gijzenij volgt de opleiding Food Commerce & Technology in Delft en ondersteunt Spoony bij de introductie in de retail.

Voor mijn afstudeerstage onderzoek ik de markt van kindervoeding. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met fitness en gezonde voeding. Ik ervaar dagelijks hoe belangrijk het is om de juiste dingen te eten. Tof om te zien dat Spoony gezond ook nog eens heel leuk kan maken voor kinderen, zodat ze extra gestimuleerd worden!

Emma van Wensen studeert Industrieel Ontwerpen in Delft en ontwerpt nieuwe spelletjes voor Spoony.

 “Ik ben altijd wel in voor een spelletje en vind het tof dat spelletjes steeds vaker ingezet worden om kinderen op een positieve manier iets nieuws te leren, groente eten bijvoorbeeld! Daar werk ik graag aan mee door nieuwe spelletjes te ontwikkelen voor Spoony en zo groente eten nog leuker te maken!”

Spoony

Hoi! Ik ben Spoony. Ik ben dol op spelletjes spelen. Ze zeggen dat ik een tikkeltje ondeugend ben, maar dan houd ik gewoon mijn lange lepeloren dicht. Ik mag allerlei coole dingen doen samen met de andere Spoonies: oxboarden, op m’n heelys rijden en heel veel spelletjes spelen met smikkelende kinderen. Helemaal chill: de soep waar ik op sta heeft ook nog eens mijn naam gekregen!

Spoonies netwerk

Spoony heeft inmiddels een helehoop speelkameraadjes. Allerlei gedreven, gepassioneerde mensen die uitblinken in onder andere koken, design of verpakkingen. En natuurlijk ons Spoony test team in samenwerking met BSO les Petits. Deze enthousiaste groep lekkerbekken in de leeftijd 4 tot 9 jaar test alle soepen en spelletjes en alleen met heel veel blije koppies gaan we door!

Lees meer over ons test team