Kinderchef Nick Toet luidt samen met kinderen en gele bietfriet de Gezonde Smikkelweken ‘24 in

Den Haag, woensdag 3 juli – Vandaag trapt bekende kinderchef Nick Toet, samen met initiatiefnemer Stichting Spoony, de Gezonde Smikkelweken ‘24 af. Tijdens dit grootste groenteprogramma van Nederland gaan zo’n 70.000 kinderen – op bso’s en thuis – op ontdekkingstocht met verschillende groente. Van heksensoep en regenboogpizza’s tot een gele bietfriet challenge van Taarten van Babel held Nick Toet – het is één groot kleurrijk groentefeest. Drie eerdere edities van de Gezonde Smikkelweken vormen het bewijs: groente eten is leuk en lekker, juíst voor de jonge generatie. En o zo belangrijk. Meedoen is dan ook voor iedereen van 4 tot 12 jaar.

Gezond eten is nog niet eerder zo’n hot topic geweest – volgens gezondheidsorganisaties moeten we aan de bak*. En dat begint bij de jonge generatie, onze toekomst. De Gezonde Smikkelweken komen dan ook als geroepen. Stichting Spoony neemt tijdens deze zomerse vakantieweken zo’n 70.000 kinderen – thuis en op bso’s – mee op groente ontdekkingstocht. Bekende kinderchef Nick Toet heeft de Gezonde Smikkelweken ‘24 samen met een aantal jonge groentehelden ingeluid, en roept alle kinderen op om mee te doen aan dit groentefeest bomvol challenges, spelletjes en gekke groente.

Nick: “Tegenwoordig wordt best veel voedsel bewerkt en ik probeer in mijn filmpjes altijd juist te laten zien hoe je zelf iets maakt. Van broodjes en vis tot gerechten met verse groenten. Door alles zelf te maken hoop ik mensen meer bewust te maken dat zelf koken vaak beter is dan kant en klaar kopen, en het is ook nog gewoon veel leuker. Daarom werk ik mee aan de Gezonde Smikkelweken. Ik wil niet alleen bewustwording creëren bij kinderen over dat groenten en fruit gezond zijn, maar ook laten zien dat er verschillende soorten zijn en hoe je die zelf klaar kan maken in een lekker gerecht.’’

Van gele bietfriet met groene mayo tot regenboogpizza
Eén groot gezond en kleurrijk feest deze zomer, daar zorgen de vele verschillende groenten die opgenomen zijn in het Gezonde Smikkelweken programma wel voor. Avontuurlijk wordt het ook – wel eens gehoord van de tropische tamarillo? Of weet je wat je kunt doen met kromme komkommers? De verschillende challenges en recepten zorgen voor een pot inspiratie. Hoe gezellig is een regenboogpizza met felrode tomaat en knaloranje paprika? Of Nick zijn challenge met gele bietfriet en groene mayo. Allemaal super lekker en gezellig op tafel.

Het is echt waar, groente eten was nog nooit zó leuk en lekker.

Vind hier de challenges, zoals: ga aan de slag met de gele bietfriet met groene mayo en de heksensoep.

Doe mee!
Alle deelnemende kinderen ontvangen een Kook- en Speelboek met recepten, eetspelletjes en challenges. Kinderen die niet naar de deelnemende bso’s gaan, kunnen via het online platform thuis (kosteloos) meedoen aan De Gezonde Smikkelweken. Deze activiteiten kunnen individueel of samen met familieleden worden gedaan. Door deel te nemen aan de challenges maak je kans op vijftig prijzen, variërend van Cortina fietsen en coole sneakers tot een stuntstep en tijdschriftabonnementen. Meedoen kan tot en met 1 september 2024 via www.gezondesmikkelweken.nl.

 

 

*Bron: https://nos.nl/artikel/2524910-organisaties-slaan-alarm-gezondheidsramp-in-de-maak