JLE makelaar Myriam van Tol heeft het eerste Gelderse kratje gegeven

Jong Leren Eten makelaar Myriam van Tol heeft de Gezonde Smikkelweken geopend bij bso Partou de Ontdekking in Gelderland. Het klinkt gek en niet bijster aantrekkelijk: zwarte bonen in een brownie? Maar als die zelfgemaakte traktatie dan uit de oven komt, blijken alle kinderen het super lekker te vinden! Zonder toegevoegde suikers, maar mét een flinke portie zwarte bonen. De kinderen van de bso hebben zowel de bonen als de brownie geproefd.

De Gezonde Smikkelweken is een initiatief van sociale onderneming Spoony en wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Jong Leren Eten en de bijdrage van 16 partners die allen zonder winstoogmerk meedoen. Ze hebben samengewerkt met het Voedingscentrum zodat alles voldoet aan de richtlijnen van een Gezonde Kinderopvang.

Naast de 50.000 kinderen die deze en volgende week op de bso bakken, koken en spelen met groenten, roepen wij alle kinderen in Nederland op om mee te doen. Op www.gezondesmikkelweken.nl kunnen ze met vrolijke challenges een zomer lang 100 coole prijzen winnen én spelenderwijs leren over gezonde en duurzame groenten.