Gezond gemak op de buitenschoolse opvang

Vitaliteit, gezonde voeding en voedingseducatie zijn belangrijke onderwerpen voor veel buitenschoolse opvang organisaties. Met Spoony kun je hier concreet, gemakkelijk én met veel plezier voor de kinderen mee aan de slag.

Gezonde pret, wekelijks op locatie geleverd

Onze partner Van Kekem Fruit levert fruit en groente van Hollandse bodem wekelijks op jouw locatie. In hun webshop bestel je ook makkelijk onze Dippies – soepstengels met rode bietjes en volkorenmeel – en Spoony’s doe-het-zelf pakketten.

 

Met de doe-het-zelf pakketten maken kinderen zelf verrassende groente tussendoortjes, die ze met een vrolijk eetspelletje opeten. Van wortelcake tot Kabouterpizza van courgette – de pakketten wisselen regelmatig en bevatten alles wat je nodig hebt, van verse groenten tot bakmixen en een kindvriendelijke recept- en spelkaart.

De Gezonde Smikkelweken

 

De Gezonde Smikkelweken is het grootste groenten inspiratie programma voor bso’s en thuis en vindt jaarlijks plaats in de zomervakantie. 

 

De kick-off is op de bso, waar kinderen een week lang op groenteontdekkingstocht gaan. Via een Kook- en Speelboek en ons online platform www.gezondesmikkelweken.nl kunnen alle kinderen in heel Nederland een zomer lang aan de slag met gezonde en duurzame pret. 

 

De Gezonde Smikkelweken is een initiatief van Spoony en wordt zonder winstoogmerk georganiseerd met vele partners als Jong Leren Eten, Van Kekem Fruit, ProeVkantoor en vele andere partners.

“De soep van Spoony is een goede aanvulling op ons huidige voedingsbeleid. Onze kinderen leren door het eten van de soepen van Spoony dat gezond en lekker eten goed samen kunnen gaan!" - Sandra Vlaar, directeur les Petits
“Ik was verbaasd over wat de kinderen allemaal hebben geproefd bij het Zintuigenspel en hoe leuk kinderen dit met elkaar aan het spelen waren." - Marjon, pedagogisch medewerker
“Wat een feestje voor de kinderen, dat kan ook niet anders met die feestelijke pakketten. De kinderen en wij hebben genoten." - Kinderopvang Purmerend
Vorige slide
Volgende slide