De Veggie Vlog award

In de zomer van 2021 heeft een groep stoere vloggers-in-de dop gestreden voor de felbegeerde Veggie Vlog award 2021! Na een spannende selectieronde gaan zij samen met Spoony op groentenavontuur. Zo brengen ze – al vloggend – een bezoek aan een groententeler; krijgen ze een letterlijk kijkje in de Spoony keuken; koken ze zelf de sterren van hemel met overgebleven veggies en héél veel meer. 

 

De Veggie Vlogger die groenten op de vrolijkste en meest originele manier in de spotlight zet, wint behalve de titel ook een toffe vlogcamera van Vtech én een vlogcursus t.w.v €225,- van Skool Workshop. Ben je benieuwd naar de avonturen van onze Veggie Vloggers? Je volgt ze op onze Instagram en Facebook.

De veggie vlogs

Op bezoek bij boer Fred van Boeregoed 

Het is zover: de allereerste draaidag van de Veggie Vlog award ’21 gaat van start. Veggie Vloggers Aiden, Emilie, Lucca en Duron vertrekken na school direct naar groentenparadijs Boeregoed in Naaldwijk. Hier staat Fred de kids enthousiast op te wachten.

 

De Veggie Vloggers kregen een leerzame rondleiding door de kas, mochten zelf héél veel groenten oogsten én vroegen Fred het hemd van het lijf. Of de Veggie Vloggers het naar hun zin hadden? Bekijk de vlogs hieronder en beoordeel zelf! 

Meehelpen in de productiekeuken van Spoony

Nu de Veggie Vloggers alles weten over het groeien en bloeien van groenten is het tijd voor de volgende activiteit: een letterlijk kijkje in de keuken van Spoony. De Veggie Vloggers zijn dol op de Slurp Soepjes van Spoony, maar hoe worden deze eigenlijk gemaakt? Door wie wordt dit gemaakt en hoeveel tomaten gaan er eigenlijk in de enorme pannen?

 

Fleur van Raaskal neemt de Veggie Vloggers mee de keuken in. Er wordt geroerd in de pannen, geluisterd naar chef Kenneth en geholpen in de spoelkeuken. Natuurlijk werd de soep ook even geproefd door de mini chefs… 

VEGGIE VLOGGERS KOKEN MET VEGGIES

Na een bezoek aan boer Fred van Boeregoed en een kijkje de keuken van Spoony’s productiekeuken is het de hoogste tijd om de handen uit de mouwen te steken!

 

De leuke dames van de Kookhoek leerden de vloggers alles over het koken met – veggie – restjes. Na een spannende red-de-restjes quiz kozen zij per groepje drie groenten om te gebruiken voor hun gerecht. En eerlijk is eerlijk: wij waren verbaasd over de creativiteit van de kinderen. Wraps met pompoen- en bloemkoolpuree, gemarineerde wrapchipjes met een broccolisausje en een heerlijke pastasaus bomvol groenten?

 

Er werd enthousiast gekokkereld, vrolijk samengewerkt en gevlogd in de prachtige kookstudio van de Knutselkookclub in Haarlem. Extra leuk? De vloggers hadden de smaak te pakken, want diezelfde avond hebben ze ook thuis iedereen van een lekker maaltje voorzien. Ha!