Supergezonde soep

Hoe maak je nou een gezonde soep die ontploft van de lekkere smaak en barstensvol vitaminen zit zonder er allerlei stiekeme dingen in te stoppen zoals smaakversterkers en toegevoegde vitaminen? We verklappen graag ons geheimpje….

De truc is: houd het héél simpel! Onze soepen zijn namelijk overheerlijk omdat ze zo ‘recht toe, recht aan’ zijn: je smoort een uitje met wat knoflook en laurier; je grilt en kookt vers gesneden biologische groenten; een beetje water en kruiden erbij en de soep is klaar.

Zo simpel dat het bijzonder is. Want je wilt niet weten wat een gemiddelde soep in de supermarkt bevat. Vaak zitten ze boordevol groenten concentraten, gist, verdikkingsmiddelen, suiker, slechte vetten, conserveermiddelen en zijn ze zo lang gekookt dat er nauwelijks een vitamine over is. Ze zijn daardoor wel 1,5 jaar houdbaar en dat is handig voor de producent en de supermarkt, maar het is niet echt ons idee van een lekkere, smakelijke soep voor onze kinderen. Ook wordt er veel te veel zout ingestopt. Erg ongezond én onverstandig, want je kind gaat wennen aan die zoute smaak. Maar wel lekker goedkoop want het verbloemt het hoge watergehalte van de soep.

Spoony pakt het anders aan. De soep zit bomvol verse biologische groenten. We doen er heel weinig water bij, zodat één bord soep het merendeel van de dagelijkse benodigde groenten bevat; bij sommige smaken is dit zelfs 100%! We gebruiken geen rare houdbaarheid trucs en steriliseren de soep niet. Hierdoor is de soep minder lang houdbaar, maar wel vol vitaminen en smaak. Ook voegen we geen suiker, E-nummers, transvetten (slechte, harde vetten) of andere onzin toe die we er thuis ook niet in stoppen. Hij is vegetarisch én we doen er véél minder zout in. Doordat ‘ie zo bomvol verse groenten zit blijft ‘ie toch lekker op smaak.

En tadaaaa….daar heb je een overheerlijke, super gezonde soep, die door het spel eromheen of de verpakking waar ‘ie in zit ook nog eens heel erg leuk is om te eten. Dus probeer en varieer – tijdens de lunch, als gezond tussendoortje of als voorgerecht.

Smakelijk spelen!
Phaedra