Spoony op de BSO

Vitaliteit, gezonde voeding en voedingseducatie zijn belangrijke onderwerpen voor veel buitenschoolse opvang organisaties. Met Spoony kun je hier concreet, gemakkelijk én met veel plezier voor de kinderen mee aan de slag. Na een succesvolle samenwerking tijdens de allereerste Gezonde Smikkelweek, zijn wij ontzettend trots dat onze vrolijke pakketten verkrijgbaar zijn in de webshop van van Kekem Fruit. Met de maandelijkse wisselende pakketten laten we héél veel kids – spelenderwijs – kennis maken met groenten.

Doe-het-zelf pakketten

Onze pakketten bevatten ingrediënten, een kindvriendelijk recept én een spelletje voor overheerlijke groenten-tussendoortjes. Van Wortel Kwark bolletjes en Kabouterpizzaatjes tot Regenboogsoep en Salsa Krokodillen.

Door het gemak en de lol zijn PM-ers er dol op; door de variatie en de smaak krijgen de kids er geen genoeg van; en door de spelletjes en subtiele groenten educatie leren de kinderen spelenderwijs veel over gezonde voeding en groenten.

Verse soepen

Ideaal voor bij de lunch of als 4-uurtje. Met onze gezonde en verse soepen, bomvol groenten en met verminderd zout, kunnen ze zonder knorrende magen verder spelen én gaan ze gegarandeerd met groenten in de buik naar huis.

Maatwerk mogelijk!

Wil jij een leuke gastles, een gezonde workshop of groentenrijke catering? Mail even naar meespelen@spoony.nl want er is heel veel mogelijk!

 Het unieke van de Spoony aanpak

Er zijn heel veel manieren om kinderen in aanraking te brengen met gezonde voeding en groenten: van moestuinieren en kookworkshops tot gewoon lekker veel groenten eten tijdens de lunch en als 4-uurtje.

De kracht en het onderscheidende vermogen van Spoony zit op veel vlakken:

  • Wij combineren zelf koken met het spelen van een eetspelletje – twee bewezen interventie methoden die meestal afzonderlijk aangeboden worden. Bij ons kun je het spel alleen spelen als je eerst gekookt hebt, dus reken maar dat die schorten aan gaan!
  • Gemak: PM-ers kunnen eenvoudig zélf – samen met de kids – aan de slag met onze pakketten. Kinderlijk eenvoudig, zonder cursus; zonder lange voorbereiding; zonder gedoe.
  • Maximale pret. Kinderen slaan niet aan op ‘gezond’; wel op ‘leuk’. Daarom is dat ons startpunt: met veel spel- en doe-elementen. Ons kids testpanel helpt ons hier natuurlijk bij!
  • Volop variatie. Wij bieden heel veel verschillende pakketten, zodat kinderen elke keer iets nieuws kunnen maken, spelen, proeven en ontdekken.
  • De kracht van herhaling. Gezonde eetgewoonten ontwikkelen is iets wat continue aandacht vraagt. Waar lesmateriaal of workshops vaak eenmaal in lange tijd zijn, kun je met onze pakketten wekelijks aan de slag.
  • Financieel: omdat de kinderen zélf eten maken voor bij de lunch of als 4-uurtje, zijn de kosten niet (volledig) ‘on top off’. Ze vervangen uitgaven voor de lunch of het 4-uurte of (voor sommige spelletjes) kunnen uit activiteitenbudget in vakanties betaald worden.

 

Wij informeren je graag over de mogelijkheden!

Gezonde Smikkelweek

Meer dan 11.000 kinderen hebben in de zomervakantie een week lang gezond gekookt, gebakken, gespeeld, geproefd en ontdekt! Lees meer

“De soep van Spoony is een goede aanvulling op ons huidige voedingsbeleid. Onze kinderen leren door het eten van de soepen van Spoony dat gezond en lekker eten goed samen kunnen gaan!”  – Sandra Vlaar, directeur les Petits