Regio Noordoost Brabant gaat Smikkelen van eetbaar groen!

Een wortel die je zo uit de grond trekt, en heb je ooit zo’n grote courgette gezien!? Wat is er leuker voor kinderen dan met de handen in de aarde zitten en zelf fruit, groente en kruiden zaaien, verzorgen en oogsten? Om er vervolgens mee te koken, bakken, proeven én spelen. Want zeg nou zelf, dat zelfverzorgde en bereide tomaatje smaakt toch veel lekkerder!

Dankzij een bijdrage van Regio Deal Noordoost Brabant dompelen basisschoolleerlingen in deze regio zich dit jaar onder in de wereld van gezonde voeding. Voor dit project slaat stichting Spoony de handen ineen met Jong Leren eten en IVN Natuureducatie met als doel om jonge kinderen te leren wat gezonde, eerlijke én duurzame keuzes zijn en hen voedselvaardigheden te laten ontwikkelen. Leerlingen van deelnemende basisscholen gaan op een waar groente avontuur; met de klas aan de slag in de schooltuin én met het Gezonde Smikkelweken-lespakket.

Kan jouw school in de regio Noordoost Brabant wel wat (eetbaar) groen gebruiken en wil je weten hoe je gebruik kan maken van dit aanbod, wat de voorwaarden zijn en hoe zo’n traject eruitziet? 🌱 Lees dan hier verder.