6 tips voor een groenterijk ontbijtje

In Nederland wordt groenten eten vooral geassocieerd met het avondeten. Maar waarom eigenlijk? Het is toch heel fijn om gedurende de dag al je groenten binnen te krijgen? Helaas moeten veel kinderen er niet aan denken om te ontbijten met groenten. Blegh, bah: je ziet de verzuurde koppies al voor je. Maar wat als je kids niet weten dat ze ‘s ochtends al een bom aan vitamines en vezels naar binnen slurpen en/of eten? Ha! Wij delen 6 makkelijke tips met je, want een goed begin – van de dag – is het halve werk!

1. Altijd lekker en zo gemaakt is havermoutpap. Een favoriet bij ons thuis. Je maakt ‘m nog gezonder door er geraspte pompoen, wortel of courgette aan toe te voegen. Een beetje kaneel, honing en klaar is kees!

2. Welk kind zegt nou nee tegen pannenkoeken? Precies! Hoe geef je ‘m een Spoony sausje? Door een beetje courgette, pompoen, bietjes of worteltjes aan het beslag toe te voegen. Heb je tijd tekort ‘s ochtends om het samen op te eten? Ze zijn net zo lekker in de brood- uhhh groentetrommel!

3. Maak een ‘Voetbalbroodje Deluxe‘. Doordat onze eigen Voetbalbroodjes al 43% wortel bevatten, het perfecte alternatief voor een wit bolletje. En dat terwijl ze hetzelfde smaken! Maak ‘m nog lekkerder met een schijfje komkommer, tomaat of een beetje rucola.

4. Voeg een handjevol groenten toe aan een super-smoothie bomvol fruit. Makkelijke groenten – die qua smaak niet overheersen – spiunazie, andijvie, rode bietjes en boerenkool.

5. Heb je een iets minder hectische ochtend? Of werken de kinderen thuis? Maak dan een lekker omelet met alle restjes groenten uit de koelkast. Bak de groenten met een uitje en knoflook en voeg deze toe aan drie geklutste eieren. Tada!

6. Vul een volkoren wrap met wat gebakken groenten of maak zelf een wrap van een dunne omelet. Maak het af met een paar tomaatjes en sla. Simpel en lekker!