Spoony's Gezonde Smikkelweken 2022

De inschrijving voor het grootste groenten inspiratie event voor BSO’s is geopend! Meld jouw bso vóór 31 mei hier aan, want plekken zijn
beperkt en dit groentefeestje wil je niet missen!

Een week lang koken, bakken, proeven en spelen met groenten.
Na een zeer succesvolle 1e editie gaan honderden bso’s in de eerste
week van de zomervakantie weer volop aan de slag.


100% ontzorgd, want sociale onderneming Spoony bezorgt vier
vrolijke groenten-activiteiten op locatie – van een Zintuigenspel
met onbekende groenten, tot een pakket om brownies van zwarte
bonen te maken.


Door een subsidie van Jong Leren Eten is de drempel laag en kan
iedereen op deze vrolijke manier ervaring opdoen met gezond en
duurzaam eten.

 

praktisch

Wat? 4 activiteiten op locatie geleverd. Kook- en speelpakket voor kids thuis. 

Wie? BSO locaties (> 20 kinderen per dag) in Utrecht, Noord-Holland, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland. 

Wanneer? Regio Midden: 11 t/m 15 juli. Regio Noord: 18 t/m 22 juli.

Kosten? Door een gulle subsidie van Jong Leren Eten vragen wij alleen € 25,- inschrijfkosten per locatie, ongeacht het aantal kinderen. 

Wat vragen wij?
Voldoende tijd in de 1e zomervakantieweek voor 4 activiteiten van 1 a 1,5 uur en het invullen van 2 vragenlijsten voor onafhankelijk onderzoek over de week en voedseleducatie in het algemeen.

 

NB: bij overinschrijving vindt selectie plaats.

“Wat hebben wij genoten samen met de kinderen van de Smikkelweken. Top concept. Wij zijn het er met alle leidsters over eens dat dit voor herhaling vatbaar is.”
Petra, pedagogisch medewerker
Deelnemer editie 2021
Met dank aan onze krachtige partners

De Gezonde Smikkelweken is een event zonder winstoogmerk, dat sociale onderneming Spoony samen met geweldige partners organiseert.

Overheidsprogramma Jong Leren Etenmaakt het programma financieel mogelijk, ook voor BSO’s met een klein budget. Daarnaast zorgt zij ervoor dat het Louis Bolk Instituut een onafhankelijk onderzoek koppelt aan dit event.

Van KekemProevkantoor en Zonneheerdt zorgen voor krakend verse groenten en levering op locatie.  Door mediapartners Kinderopvang TotaalQuest Junior Kidsweek bereiken we nog veel meer kinderen, ouders en BSO’s met dit vrolijke groentefeestje. Daarnaast danken wij vele event en prijzensponsoren waaronder Bonduelle, Opinel en Donald Duck shop.