Meld je nu aan voor de Gezonde Smikkelweek!

Om gezond eten onder kinderen te stimuleren, heeft Jong Leren Eten subsidie vrijgemaakt om samen met Spoony van 12 t/m 16 juli de Gezonde Smikkelweek te organiseren voor Buitenschoolse opvang locaties (BSO’s) in Noord Holland. Mail nu naar meespelen@spoony.nl en ontvang een Spoony pakket vol groenten en pret!

 

Groenten eten is kinderspel

 

Spoony heeft ‘leren over gezond eten’ en ‘koken en proeven van groenten’ vertaald naar leuke activiteiten die pedagogische medewerkers van BSO’s eenvoudig zelf kunnen doen met kinderen van 4 t/m 12 jaar. Maak nu laagdrempelig kennis met deze aanpak en ontvang tijdens de Gezonde Smikkelweek een pakket dat bestaat uit:

 

  • Doe-het-zelf pakketten om met de kinderen gezonde groenten tussendoortjes te maken (Schijf vanVijf proof). We leveren alle ingrediënten, een kindvriendelijk recept met veel educatie én een leuk eetspel.
  • Snoep je soep pakket met soepen, verse kruiden en een uitlegblad voor de pedagogische medewerker.
    De kinderen gaan kruiden ruiken, plukken en snijden en de soepen ‘personaliseren’ met hun eigen kruidenmix.
  • Een kook- en speelpakket voor alle deelnemende kinderen om mee naar huis te nemen. Zo kunnen ze in de vakantie doorgaan met gezond bakken, proeven én spelen.
  • Een communicatiepakket en wedstrijdformulier waarmee jouw BSO kans maakt op een gratis uitje naar de boer, georganiseerd en gesponsord door onze partner Proevkantoor.

 

Hoe doe je mee?

 

Stuur vóór 11 juni een mail naar meespelen@spoony.nl en vermeld de naam van de BSO, de adressen van de afzonderlijke locaties en een indicatie van het aantal deelnemende kinderen per locatie. Laat ook even weten of je beschikt over een oven en een staafmixer zodat je een passend pakket ontvangt. Wij nemen dan snel contact met je op.

 

Wat vragen wij van jullie?

 

Een kleine eigen bijdrage in de kosten van € 25,- per locatie voor het hele programma, materiaalkosten en bezorging. Invullen van een korte digitale enquête zodat wij kunnen onderzoeken wat het effect van deze activiteiten is.

 

Trots op onze partners!

Deze geweldige week zouden wij niet kunnen organiseren zonder de subsidie van onze partner Jong Leren Eten. Jong Leren Eten heeft als doel kinderen en jongeren in aanrak

ing te brengen met kennis en activiteiten over voedsel, zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken. Een uitstekende match en een geweldige support, dus wij zijn dankbaar voor deze moo

ie samenwerking!

 

Verder danken wij Proevkantoor en Van Kekem fruit voor het mogelijk maken van de enorme logistieke uitdaging en de overheerlijke en eerlijke verse groenten in de pakketten!

Meld je snel aan want het aantal plekken is beperkt!