Gezond gemak op de buitenschoolse opvang

Vitaliteit, gezonde voeding en voedingseducatie zijn belangrijke onderwerpen voor veel buitenschoolse opvang organisaties. Met Spoony kun je hier concreet, gemakkelijk én met veel plezier voor de kinderen mee aan de slag.

 

Wij bieden 3 vormen van groentepret op de bso:

Gezonde pret, wekelijks op locatie geleverd

 

Onze partner Van Kekem Fruit levert fruit en groente van Hollandse bodem wekelijks op jouw locatie. In hun webshop bestel je ook makkelijk onze 100% kidsproof verse soepen – bomvol groenten en met lekker weinig zout.

 
Daarnaast verkopen ze Spoony’s doe-het-zelf pakketten waarmee kinderen zelf verrassende groentetussendoortjes maken, die ze met een vrolijk eetspelletje opeten. Van wortelcake tot Kabouterpizza van courgette – de pakketten wisselen maandelijks en bevatten alles wat je nodig hebt, van verse groenten tot bakmixen en een kindvriendelijke recept- en spelkaart.

Gezonde-Smikkelweken-bso

Groenten activiteiten voor de vakanties

Zoek je leuke, lekkere én makkelijk te organiseren activiteiten voor de vakanties? Wil je voedseleducatie aanbieden op een actieve manier, die perfect past bij de bso?

Reserveer dan nu alvast het Gezonde Smikkelpakket voor de herfstvakantie. Kinderen zijn dol op koken en bakken en met deze pakketten krijg je 4 vrolijke groente activiteiten op locatie bezorgd.

 

100% ontzorgd, want alles wat je nodig hebt zit erin – van verse groenten; bakmixen tot recept- en speelkaarten – en de kinderen kunnen er heel zelfstandig mee aan de slag.

100% kidsproof, want alle pakketten zijn door ons 150-koppige kidspanel als ‘super!’ beoordeeld.

100% gezond, want wij werken samen met het Voedingscentrum zodat alle pakketten in lijn zijn met de richtlijnen voor de Gezonde Kinderopvang.

De Gezonde Smikkelweken

 

De Gezonde Smikkelweken is het grootste groenten inspiratie programma voor bso’s en thuis en vindt jaarlijks plaats in de zomervakantie. 

 

De kick-off is op de bso, waar kinderen een week lang op groenteontdekkingstocht gaan. Via een Kook- en Speelboek en ons online platform www.gezondesmikkelweken.nl kunnen alle kinderen in heel Nederland een zomer lang aan de slag met gezonde en duurzame pret. 

 

De Gezonde Smikkelweken is een initiatief van Spoony en wordt zonder winstoogmerk georganiseerd met vele partners als Jong Leren Eten, Van Kekem Fruit, ProeVkantoor en vele andere partners.

“De soep van Spoony is een goede aanvulling op ons huidige voedingsbeleid. Onze kinderen leren door het eten van de soepen van Spoony dat gezond en lekker eten goed samen kunnen gaan!” – Sandra Vlaar, directeur les Petits
“Ik was verbaasd over wat de kinderen allemaal hebben geproefd bij het Zintuigenspel en hoe leuk kinderen dit met elkaar aan het spelen waren.” – Marjon, pedagogisch medewerker
“Wat een feestje voor de kinderen, dat kan ook niet anders met die feestelijke pakketten. De kinderen en wij hebben genoten.” – Kinderopvang Purmerend