Dit zijn de allernieuwste foodtrends

Phaedra, Sara en Lotte vertrokken eerder deze maand naar Keulen om een bezoek te brengen aan ‘s werelds grootste foodbeurs ‘Anuga’. Dé plek voor ons om inspiratie op te doen voor nieuwe producten, interessante samenwerkingen aan te gaan én op de hoogte te blijven van de nieuwe foodtrends. Van deze trends delen wij er graag een aantal met je:

Plantaardig 
Plantaardige voedingsmiddelen zijn populairder dan ooit. Ze zijn een ideale vleesvervanger en nog gezond ook. Het aanbod aan veganistische- en vegetarische producten is enorm toegenomen en vooral populair onder millennials.

Clean label
Wat zit er precies in mijn eten? Waar komt mijn eten vandaan? Wat doet dit voor mijn lichaam? Hoe duurzaam is dit product? Bedrijven die ‘clean labelen’ zijn transparant over de ingrediënten die in hun producten zitten en hun mate van duurzaamheid.

Gezondheid
In 2019 gaf 70% van de Anuga bezoekers en exposanten al aan dat ‘gezondheid’ dé belangrijkste trend werd voor de komende jaren. En dat blijkt! Men wordt steeds bewuster van wat men eet en past hier de leefstijl op aan. Het aanbod aan gluten- en lactosevrije producten is inmiddels ontelbaar en ook gezondheidsondersteunende producten bij sporten zijn populair.

Duurzame producten en verpakkingen
Consumenten shoppen gezond, maar ook véél bewuster dan voorheen. Ze geven overduidelijk prioriteit aan producten waar weinig tot geen plastic in is verwerkt, die zo lokaal mogelijk geproduceerd zijn, afkomstig zijn van bedrijven die zich inzetten voor mens- en dierenwelzijn én waar zo min mogelijk voedsel verspild wordt.

Snel snacken
De dagen van urenlang eten voorbereiden en kokkerellen zijn voorbij. Vandaag de dag draait het vooral om gemak en snelheid. Het lange tafelen maakt plaats voor kant-en-klare maaltijden, snelle to-go producten en al voorbereide snacks.

Interessante vleesvervangers
Ben je ook zo dol op van die krokante veggie burgers? Of vegetarische spekjes? Vlees wordt steeds vaker vervangen. Door deze snelle groei van vleesalternatieven komen bepaalde bedrijven met wel héle bijzondere nieuwe ideeën. Zou jij een insectenburger proberen? Of gehaktballetjes gemaakt van kweekvlees? 

Bron: Anuga